Gebelik ve Emziklik Diyeti
Kurumumuz Gebelik ve Emziklik Diyeti olarak isimlendirilmekte olan diyeti tüm bilgi birikimi ile sizlere sağlamaktadır ve bu konunun öneminin son derece bilincindedir.
Hamilelik sırasında sadece kendi sağlığınızdan değil, aynı zamanda doğmamış bebeğinizin sağlığından da siz sorumlu olmaktasınız. Hamilelik döneminde fizyolojik ihtiyaçları karşılamak, vücudun vitamin ve mineral depolarını korumak ve sağlıklı gelişmeyi sağlamak için tam ve dengeli beslenmeniz son derece önemlidir.
Gebelik ve Emziklik Diyeti, anne karnında güçlü bir biçimde karbonhidrat dengesini sağlayarak besleyici süt üretimini destekler. Aynı şekilde yağlar ve proteinler de besleyici süt üretimine katkıda bulunur. Bu süreçte sizin ve bebeğinizin sağlığını beslenme uzmanlarımız ile takip etmeniz en doğru karar olacaktır. Bu sayede hem kendi genel sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı korunmuş olacaktır.
Kilo Alma Hedefi
Hamilelik dönemi süresince, Gebelik ve Emziklik Diyeti ile annenin diyetindeki kalorileri ayarlamak çok önemlidir. Böylelikle bu kalorilerin besin değerlerine dikkat edilmiş olur. Her bireyin günlük kalori ihtiyacı ve günlük besin değeri ihtiyacı vardır. Bu beslenme ihtiyaçları karbonhidratları, proteinleri, yağları ve çeşitli vitamin ve minerallerin hepsini içermelidir. Ancak annenin hamilelikte aldığı kalori yani enerji ihtiyacına kalori eklerken doğum yapmayı da göz önünde bulundurarak hamilelikte aldığından daha fazla kalori alması gerekir. Özellikle ilk 3 aydan sonra vücudun enerji ihtiyacı kendiliğinden artmış olacaktır, annelerin bu dönemden itibaren kalorisini artırması gerekir.
Hamilelikte almanız gereken hedef kilo, hamilelik öncesi kilonuza göre değişiklik gösterir. Vücut kitle indeksi durumunuz zayıf olduğunuzu gösteriyorsa ortalama 12-15 kg, normal aralıkta ise 9-12 kg, fazla kilolu ise 8-9 kg alımı ile gebeliğinizi sonlandırmanız sağlıklı olacaktır. Hamilelik takibi programımız sırasında sizin ve doğmamış bebeğinizin sağlığını korumak için her üç aylık dönemde almanız gereken kilo belirlenecek ve diyet listeniz de buna bağlı sıralanacaktır.
Gebelik Döneminde Alınması Gereken Besinler
Hamilelikte ihtiyaç duyulan besinler artar. Hamilelikte folik asit ve demir takviyesine ek olarak mutlaka besinlerle desteklenmelidir. Örneğin; Folik asit eksikliğinde nöral tüp defektleri oluşabilir, B12 vitamini eksikliğinde doğum kusurları ve sinir sisteminde hasar meydana gelebilir. Yetersiz şekilde beslenme annede kansızlık ve ödem gibi sorunlara neden olabilir; Ayrıca erken doğuma, bebeklerde zihinsel ve fiziksel gelişmenin bozulmasına ve hatta anne ölümlerine neden olabilir. İlk trimesterde mide bulantısı ve kusma semptomlarını daha sık gidermek, gebelikte artan kabızlığı bu besinlerle gidermek için doğru besinleri listelemek, mide problemlerinde uygun ürün ve gerekli önlemleri almak çok önemlidir. Hamileliğinizi sizin ve bebeğiniz için sağlıklı bir şekilde sonlandırmak için süreç boyunca beslenme uzmanımızdan destek almanız önemlidir.
Diyetisyen ekibimiz sağlığınıza en uygun beslenme programını hazırlayacaktır. Diyetisyenlerimiz tarafından özellikle kronik hastalığı olan anneler için özel bir beslenme listesi hazırlanmaktadır. Bu listede yememeniz gereken tüm yiyecekleri görebilirsiniz. Sizin ve çocuğunuzun diyetisyenimiz ile birlikte bir beslenme planı yapması önemlidir.
Emzirme Süreci
Gebelik ve Emziklik Diyeti ile birlikte emzirme sürecindeki tüm detaylarda da yanınızda oluyoruz. Bu süreçte birçok konu hakkında endişe duyabilirsiniz. İlk 6 ay anne sütü, sağlıklı büyüme ve gelişme için olduğu kadar bebekleri birçok hastalıktan korumak için de önemlidir. Emzirilen bebeklerin çok daha yüksek IQ puanlarına sahip olduğunu unutmamalısınız. Emzirme destek programımız ile bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sağlıklı sütü sağlamak için doğru emzirme tekniklerini öğrenmenizi ve süt içeriğini zenginleştirmenizi sağlıyoruz. Haftalık düzenlediğimiz beslenme eğitimleri ile çocuğunuzun gelişimini destekleyen besinleri sizlerle paylaşıyoruz.